top of page
S P I R I T

Jeg bruger ordet spirit, da det på en måde er blevet synonym for det begreb, som jeg gerne vil sætte ord på, af bl.a. min gode ven og kollega Maja Caspersen fra Livsridekunst. Du kan læse mere om Livsridekunst her: http://livsridekunst.dk/

 

Håndværket, kreativiteten og "spirit" er nært forbundne - og den ene kan ikke eksistere uden de to andre. De danner en treenighed på den måde.

 

Spirit er imidlertid den, som binder alt sammen og er både den letteste og den mest ødelæggende at fjerne fra ligningen. Hvorfor? Fordi den er hele essensen i hvorfor vi kan lide at være omkring heste. Det er sameksistensen af den legende, tilfredse og stolte hest, der lever sit simple liv, og den barnlige fascination af dette følsomme, men kraftfulde dyr.

 

Spirit er der altid fra begyndelsen, men ofte mistes den på et eller andet tidspunkt. Jeg vil ikke påstå at have fundet hele svaret på at bibeholde "spirit" igennem hele hestens uddannelse, men en særlig ting vækker eftertanke:

 

At holde spirit i live handler meget om at gøre ingenting, imen man gør noget - bare turde lade tingene ske og have det sjovt sammen. Stop med at tillade ambition og præstation blokere glæden og magien i din hest og i dig.

"Why know about a drop in the ocean, when you cannot feel the sea."

- Klaus Ferdinand Hempfling 2011 at Horses Today seminar

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page